Арно Гујон 13 година помаже Србима на Косову и Метохији

Волонтере једнако мотивишу концерти и спортски догађаји попут Дејвис купа, али и ситуације у којима су многи угрожени попут мајских поплава 2014. године. Црвени крст бележи све више волонтера, Свратиште такође, али међу младима и старима који су спремни да помогну никада нема прекобројних.

Тринаест година Арно Гујон са волонтерским тимом помаже Србима на Косову. Истински пријатељ је постао, каже, са тамошњом децом, али и онима у позним годинама.

“Када знамо да то служи некоме, да ће то усрећити неко дете, неког старца који живи изоловано на југу Косова онда нам то улива мотивацију и зато настављамо да се бавимо тиме и знамо да је то потребно”, каже хуманитарац Арно Гујон.

Зна да је потребан деци у Свратишту и Мирослав Тодоровић. Већ три године је уз њих, скоро свакодневно.

“Ми смо ту пре свега као подршка, мислим да је њима та подршка најважнија и да у њима пробудимо веру да они могу да изађу из неког окружења у коме су се нашли”, наводи Мирослав Тодоровић.

Поред Мирослава у Свратишту волонтирају и средњошколци, али и они старији.

“Специфично је то да су наши волонтери стварно ангажовани преко целе године. То су углавном студенти хуманистичких наука – социјални радници, психолози, специјални педагози”, објашњава Милена Гајовић, социјална радница у Свратишту.

извор РТС

 

 

You may also like...