Заменик команданта Косовске полиције Бесим Хоти изјавио је да интервентне јединице за регион Север имају задатак да директору владине Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу не дозволе да пређе административну линију. Улазак на Косово забрањен и министрима Александру Вулину и Владану Вукосављевићу.

Марко Ђурић и генерални секретар председништва Србије Никола Селаковић данас треба да учествују на панелу у Кoсовској Митровици у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, али је Ђурићу у међувремену забрањен улаз у јужну српску покрајину.

Хоти је за Газету експрес демантовао да је реч о јединицама Росу, како су објавили поједини портали. Приштински медији јављају да је присуство косовске полиције на Јарињу знатно појачано.

Коха је јавила да се на Јарињу налази око 40 припадника косовске полиције, као и додатна полицијска возила, без прецизирања о којим јединицама се ради, а задатак им је да спрече пролаз Ђурићу.

“Много је полицајаца, две полицијске смене су на путу, доступна су и додатна возила граничној полицији Косова, док ову операцију предводи потпуковник Ментор Шабани,” јавили су приштински медији позивајући се на неименовани извор.

извор РТС