Ђурић поручио да Србија никада неће одустати од КиМ

Србија никада неће одустати од Косова и Метохије, поручио је директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић истичући да упркос томе што се 17. фебруара навршава 10 година од самопроглашене независности Косово ту лажну творевину није признало три четвртине човечанства.

„Нема одустајања од тога“, рекао је Ђурић.

Он је током разговора са грађанима у месту Петка код Лазаревца рекао да је питање КиМ једно од најозбиљнијих државних и националних питања наше земље.

Нагласио је да Србија никада, као у претходне четири године, није толико радила за свој народ на КиМ.

Ђурић је казао да председник Србије Александар Вучић „залеже и ставља своју политичку кичму у процеп“ како би сачувао КиМ и да ће та политика бити настављена.

Са друге стране, нагласио је Ђурић, многи су се уплашили политичких резултата Српске листе на КиМ – да су се Срби сложили до те мере, с обзиром да се подршка Српској листи на претходним изборима у јужној покрајини кретала између 80 и 90 одсто, што показује колико људи на КиМ цене председника Вучића према КиМ.

Подсетио је да ће се 17. фебруара навршити 10 година од једностране проглашне независности Косова и нагласио да их и даље по броју становника не признаје више од три четвртине човечанства.

извор Блиц

You may also like...