Ђурић се састао са шефом мисије ОЕБС на КиМ Јаном Братуом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом. Ђурић и Брату разговарали су о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, као и о истрази убиства Оливера Ивановића.

Директор Ђурић је рекао да је задовољан што је, иако са месец дана закашњења, коначно почела да пристиже прва документација из Приштине у вези са истрагом убиства Ивановића.  Србија, према Ђурићевим речима, жели да дијалог буде настављен, додавши да су једине опструкције тог процеса до сада долазиле из Приштине, која је пре око годину дана чак формалном одлуком парламента замрзнула дијалог.

„Обавестили смо Брисел да смо спремни за наставак дијалога“, рекао је Ђурић на састанку са шефом Мисије ОЕБС на КиМ. Србија ће, према његовим речима, наставити да политички, економски и у сваком другом смислу помаже српском народу на Косову и Метохији, и то ће у будућности чинити још интензивније.

Ђурић и Брату разговарали су и о проблему политичког и верског екстремизма на Косову и Метохији, као и настојањима да профункционише специјални суд за ратне злочине такозване ОВК.

 

извор РТВ Кис

You may also like...