Грађани се опраштају од Оливера Ивановића

Породица и пријатељи Оливера Ивановића ноћ су провели у седишту странке коју је Ивановић водио. Велики број поштовалаца од јуче пали свеће и одаје пошту убијеном. За то време косовска полиција, како кажу, формирала је посебан тим који ће се бавити истрагом убиства. У Приштини најављују да ће, ако буде потребно, позвати и ФБИ. Представници Срба у покрајини кажу да је јучерашње убиство у Косовској Митровици узнемирило и уплашило грађане.

Десетине људи из Северне Митровице, са севера Косова, али и из централне Србије стајало је ноћас у редовима да ода почаст Оливеру Ивановићу.

Како јавља извештач РТС-а, грађани нису хтели да дају изјаве јер су у стању шока и неверице. Остављају свеће и цвеће, као и поруке.

Тело Ивановића биће превезено у 11 часова за Београд, а очекује се да ће га оргомна колона возила испратити до административне линије. Ивановић ће сутра бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Директор косовске полиције Шпенд Мађуни изјавио је да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Ивановића.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да ће, уколико буде потребе, позвати и ФБИ да се укључи у истрагу убиства лидера ГИ „Слобода, демократија, правда“.

Ивановић ће бити сахрањен сутра, на Новом гробљу у Београду.

извор РТС

You may also like...