Привремени органи власти на КиМ забранили су улазак на Косово и Метохију министрима Александру Вулину и Владану Вукосављевићу, који је требало да обиђе манастире. Претходно је забрањен улаз на КиМ Марку Ђурићу и Николи Селаковићу. Појачано присуство косовске полиције на путу ка Косовској Митровици.

“Мислим да се ради о једном каприцу, који не води ничему, који је бесмислен и погрешан. Ми смо припремили посету нашим манастирима, понели смо поклоне нашим братствима и сестринствима и ова одлука представља један озбиљан гаф, велики пропуст који не доприноси укупној ситуацију”, рекао је за РТС министар Вукосављевић.

Привремени органи власти на Косову и Метохију забранили су и министру Вулину посету Косовској Митровици, где је намеравао да обиђе породицу Вучетић.

У оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, у Косовској Митровици ће бити одржан скуп политичких представника Срба на Косову. Скуп је симболично заказан за 12 сати и 44 минута.

Без обзира на забрану приштинских власти, председник Александар Вучић најавио је долазак Марка Ђурића и Николе Селаковића.

извор РТС