Марић се састао са шефом мисије ОЕБС-а Јаном Братуом

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Љубомир Марић састао се данас у Косовској Митровици са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом.

Марић и Брату се се осврнули на недавно одржане парламентарне изборе на Косову и Метохији и разговарали о предстојећим локалним изборима, те улози ОЕБС-а у том процесу.

Марић је изразио незадовољство због чињенице да Приштина није прихватила око 1.200 условних гласова грађана српске националности, чиме је онемогућено да воља бирача буде до краја изражена у коначним резултатима избора.

Марић је констатовао да је великом броју Срба на КиМ на тај начин ускраћено гарантовано грађанско право да бирају своје политичке представнике.

Марић је изразио очекивање да ће ОЕБС наставити да, након конституисања парламента и формирања владе привремених институција самоуправе у Приштини, пружа подршку стварању демократског мултиетничког друштва на Косову и Метохији.

Марић је истакао да је Београд  доследно опредељен за наставак дијалога са Приштином и да подржава настојања Српске листе да се у оквиру привремених институција самоуправе избори за бољи положај српског народа у покрајини.

извор РТВ Кис

 

 

You may also like...