Опрема ФСС стигла и на Косово и Метохију

“Имамо за циљ да дођемо до броја од 1.000 клубова којима смо донирали дресове, лопте…”, поручио је генерални секретар Фудбалског савеза Србије, Јован Шурбатовић.

Акција Фудбалског савеза Србије да донира опрему клубовима настављена је посетом Пчињском округу и Косову и Метохији, па број клубова који су добили помоћ сада премашује 600.
Додели опреме претходила је седница Скупштине ФС РИС, којом је председавао Новица Тончев, а присутне делегате поздравио је генерални секретар ФСС, Јован Шурбатовић.

Опрему клубовима поделио је спортски директор ФСС, Горан Буњевчевић.

“Велико ми је задовољство што сам поново у Нишу, после недавног боравка када смо у ‘Чаиру’ славили пласман наше футсал репрезентације на Европско првенство. И сада сам срећан због свих ових клубова који су добили вредну опрему која ће им свакако бити од велике користи у њиховом свакодневном раду. Фудбалски савез Србије наставиће са акцијом донирања опреме широм Србије, јер сваки дрес, свака лопта, много значе онима који су у фудбалу пронашли срећу и задовољство”, изјавио је Буњевчевић.

У име клубова захвалио се председник ФС РИС и члан Одбора за хитна питања ФСС, Новица Тончев.

“Наш регион је најсиромашнији у Србији и желео бих пре свега да се захвалим председнику ФСС, Славиши Кокези, који показује разумевање за многе наше проблеме, а кроз акције овог типа помаже клубовима широм Србије. Опрема коју смо добили, а није први пут да нам се излази у сусрет и помаже, много ће да значи клубовима и пре свега деци која ће моћи да тренирају у квалитетној опреми”, истакао је Тончев.

Генерални секретар ФСС, Шурбатовић, присуствовао је седници Скупштине ФСРИС, а затим и додели опреме клубовима са подручја ФС Пчињског округа и ФС Косова и Метохије.

“Фудбалски савез је чинио и чиниће све да помогне регионима и клубовима како би им омогућио лакше функционисање, а после многих градова у којима смо бројним лигашима, углавном нижеразредним, онима којима је та помоћ и најпотребнија, донирали опрему, сада имамо за циљ да дођемо до броја од 1.000 клубова којима смо донирали дресове, лопте”, најавио је Јован Шурбатовић.

извор Мондо

You may also like...