Општина Звечан данас обележава Европски дан паркова

Општина Звечан, у сарадњи са организацијама цивилног друштва и међународним организацијама, обележава Европски дан паркова 24.маја 2018. године са почетком у 10 часова у дворишту ОШ „Вук Караџић”
Европски дан паркова обележава се у циљу промоције заштићених делова природе широм Европе, подизања свести људи о животној средини и важности очувања природе у урбаним срединама. У Европи се обележава од 1999. године, а у Србији од 2001. године.

Датум је одабран као подсетник на проглашење првих европских националних паркова, односно девет националних паркова у Шведској 24. маја 1909. године.
Овом приликом ће организатори ове активности посадити саднице цвећа, поставити клупе и скулптуре у дворишту ОШ “Вук Караџић и ПУ “Лане” у Звечану.
Активност ће се одвијати уз присуство градоначелника општине Звечан,  Вучине Јанковића са сарадницима и представника организација цивилног друштва које су подржале спровођење ове активности. Вучина Јанковић ће се обратити присутнима и тиме започети активност у којој ће бити укључено око 100 ученика и малишана који похађају ове установе.
Обележавање Европског дана паркова организује општина Звечан у сарадњи са Новом друштвеном иницијативом (НСИ), НВО “Домовик” и Каритас (уз финансијску подршку УНИЦЕФ-а), НВО “Санта Марија” и ОЕБС.

извор РТВ Кис

You may also like...