Полиција ухапсила припаднике криминалне групе који су кријумчарили мигранте

Полиција је ухапсила организатора и осам припадника организоване криминалне групе, која је од октобра 2017. до јануара 2018. године омогућила кријумчарење више од 90 миграната са Косово и Метохије, преко централне Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније, до земаља Западне Европе.

Како је саопштено, припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала, обавили су ову акцију хапшења у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, након вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи.

Акција је спроведена на подручју Шапца, Лознице, Прибоја, Сјенице и Руме, а резултат је вишемесечне међународне сарадње са полицијама Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, ухапшени су организатор криминалне групе Ф.Г. (1965) и чланови М.Т. (1971), З.А. (1973), Д.Љ. (1981), Д.Ђ. (1995), Р.К. (1982), Т.К. (1990), Р.М. (1982) и Г.С. (1962), док се за једном особом трага.

„Организована криминална група коју је предводио Ф.Г. мигрантима је, како се сумња, омогућавала недозвољен прелаз државне границе између Србије и Босне и Херцеговине преко реке Дрине, а за ову услугу им наплаћивала и до 3.000 евра по мигранту. Полиција је, приликом претреса, код осумњичених пронашла 7.170 евра, два пиштоља и два аутомобила која су користили за кријумчарење миграната“, наводи се у саопштењу МУП-а.

извор Данас

 

 

 

 

 

 

You may also like...