Посланици Српске листе напустили седницу косовског парламента

У знак протеста, јер су због искљученог превода остали у сали у тренутку када је у парламенту одавана пошта хашком оптуженику Харадину Бали, посланици Српске листе су напустили седницу косовског парламента.

Српска листа у саопштењу истиче да су њени посланици били жртве невиђене политичке подвале, када је одавана почаст преминулом терористи и ратном злочинцу.

“Несхватљиво је да у Европи данас једна институција која се очигледно лажно представља као демократска одаје почаст ратном злочинцу и терористи, као што је срамно и извргавати демократију руглу и посланике једне посланичке групе на превару задржати у сали ускраћивањем превода”, објашњава Српска листа.

“Посланици Српске листе наравно никада неће одавати пошту убицама српских очева, мајки и деце, а да смо данас били информисани о намери скупштинског руководства, веома бисмо експлицитно и громогласно изразили свој протест и спречили овакав јавни шамар српском народу и поновно убијање српских жртава”, додаје се у саопштењу.

Српска листа преноси да су њени посланици, пошто су схватили шта се догодило, демонстративно напустили садницу парламента, а то су учинили и новинари српских редакција, којима такође није било омогућено да на свом језику прате дешавања у сали

извор РТС

You may also like...