Пред Скупштином Косова четири закона и један предлог

Пред посланицима су нацрти измена Закона о странцима, закон о заштити од зрачења и о нуклеарној сигурности, закон о опреми под притиском и закон о геолошкој служби Косова. На захтев Покрета Самоопредељење предвиђена је и парламентарна расправа у вези са кажњавањем неколико активиста тог покрета.

Демократски савез Косова и Самоопредељење тражили су да Скупштина расправља о повећању плата свих категорија запослених који се плаћају из буџета Косова и Одлуке о висини месечне плате за породице из шеме социјалне помоћи због чега је у парламент позван премијер Косова Рамуш Харадинај.

Ова расправа се сигурно неће одржати због одсуства премијера Харадинаја који данас учествује на Молитвеном доручку у Вашингтону.

Предвиђена је и парламентарна расправа, на захтев потпредседника Скупштине Кујтима Шаље и шест посланика-потписника о разматрању Извештаја о 100 дана рада Владе Косова.

Скупштина ће разматрати и препоруке Комисије за људска права, нестала лица и петиције у вези фактурисања електричне енергије потрошене у четири северне општине Косова, препоруке Комисије за образовање, науку, технологију, културу, омладину, спорт, иновације и предузетништво о усвајању листе девет чланова Државног савета квалитета.

Косовски парламент ће разматрати годишњи извештаја Националне канцеларије ревизије за 2016 годину и извештај о стању животне средине на Косову за 2016 годину.

извор Б92

 

You may also like...