Симић: Брисел и земље Квинте треба да изврше притисак на Приштину

Представник Српске листе Славко Симић наводи за РТС да је сутрашњи састанак председника косовске скупштине Кадрија Весељија, Рамуша Харадинаја и америчког амбасадора у Приштини Филипа Коснета о таксама одлучујући јер ће од њега, како каже, зависити будућност дијалога Београда и Приштине. Позива Брисел и земље Квинте да изврше притисак на косовске лидере.

Славко Симић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је потребно да Брисел, земље Квинте и Европске уније изврше притисак на косовске лидере како би се одлука о таксама повукла и како би се косовски Албанци натерали да седну за преговарачки сто у Бриселу.
“Очекујемо од амбасадора у Приштини али и од америчке администрације, земаља Квинте и Европске уније, која је посредник у дијалогу између Београда и Приштине, да изврше јачи/снажнији притисак на косовске лидере како би се одлука о таксама повукла и како би се они натерали да седну за преговарачки сто у Бриселу да би се решавали сви проблеми и изазови са којима се суочавају и Срби и Албанци на КиМ. Уколико се то не деси, ако не дође до притиска међународне заједнице на Албанце сасвим сам сигуран да у првој половини године нећемо имати повлачење одлуке о увођењу такси на робу из Србије, а самим тим имаћемо и блокиран дијалог”, наводи Симић.

извор РТС

You may also like...