У истрази о убиству Оливера Ивановића нема нових детаља

У истрази о убиству Оливера Ивановића нема нових детаља, али радна група која води истрагу, ради пуним капацитетом, а врата за сарадњу нису ником затворена, каже за “Танјуг” заменик команданта Косовске полиције у Северој Митровици, Бесим Хоти. Полиција тренутно истражује снимке камера које су постављене у ширем делу града.

Како наглашава, полиција ради по овлашћењима тужиоца, али истрагу врши косовска полиција која ради у две смене, а њихов рад надлегедају два тужиоца – Србин и Албанац.

“На случају ради десет полицајаца, а мориторинг обавља Еулекс преко кога се размењују све информације”, каже Бесим Хоти.

Упитан да ли сарађују са српским правосудним органима, Хоти одговара да није у питању класична сарадња на релацији Митровица-Београд, већ да се та сарадња остварује преко Приштине односно посредством Министарства прваде, пре којег косовска полиција упућује захтеве битне за ток истраге српским властима.

Како Танјуг сазнаје из извора блиских истрази полиција тренутно истражује снимке камера које су постављене у ширем делу града.

извор РТС

You may also like...