У Косовској Митровици јуче одржан скуп поводом 2000. дана откако је Приштина преузела обавезу да формира ЗСО

У Косовској Митровици је симболично јуче у 12.44 почео скуп у организацији Српске листе, поводом 2.000 дана откако је Приштина преузела обавезу да формира ЗСО.

Скуп представника Српске листе одржан је на платоу Трга Браће Милић са жељом да покажу да нису заборавни, али ни спремни да одустану од своих права која проистичу из Бриселског споразума. Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци, Далибор Јевтић, поручио је у свом обраћању да ће се Срби свим средствима борити против оних који желе на било који начин да угрозе мир и поверење.

“Нећемо одустати од наших права, од ЗСО и живота на Косову и Метохији”, рекао је Јевтић.

Истакавши да је прошло 2.000 дана од када је Приштина преузала обавезу Бриселским споразумом да формира ЗСО, Јевтић је рекао да је пропуштено 2.000 шанси да се данас, уместо о неиспуњеним обавезама говори о томе шта су резултати онога што је требало да буде створено – Заједница српских општина.

Зато је то главно питање за Брисел, као гаранту споразума, који немушто ћути ваљда зато што, како је рекао, нису довољно јаки и способни да оно што је гарантовано буде и спроведено.

извор Б92

You may also like...