У ноћи између понедељка и уторка други пут за редом каменована здравствена амбуланта у Сувом Долу

Другу ноћ заредом амбуланта у Сувом Долу надомак Косовске Митровице нашла се на мети вандала који су каменицама поломили прозоре на ординацији.
Починиоци, као и много пута до сада, нису пронађени, а мештани страхују да ће тако и остати јер је ова здравствена установа каменована више десетина пута.

Директор КБЦ-а у Косовској Митровици Милан Ивановић позвао је представнике међународне заједнице, њихове менторе, менторе ових институција да се коначно огласе и макар вербално осуде овакве инциденате.
“Албанци показују да не желе суживот и живот са Србима, већ да плански и путем организованог насиља онемогуће и отежају Србима право на лечење”, рекао је Ивановић и истакао да им је “онемогућено остваривање основних људских права, као што је право на живот, односно лечење наших пацијената”.
Према Ивановићевим речима “не би га чудило да и сада косовске институције реагују хапшењем Срба и за каменовање српске амбуланте, као што смо у блиској прошлости већ видели, пребијање директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, као и хапшење Србина после каменовања српских верника који су пошли у цркву”.

извор Вечерње Новости

You may also like...