Средњој саобраћајној школи из Грачанице седам нових рачунара

Удружење “Видовдан” које чине грађани пореклом са Косова и Метохије донирали су средњој саобраћајној школи из Грачанице седам нових рачунара са комплетном опремом.

У име школе донацију је примио директор Дејан Петковић и захвалио на поклону.

“Ови рачунари ће обрадовати нашу децу и пуно ће им значити у спровођењу наставе, јер је наш информатички кабинет прилично попуњен опремом која је изузетно стара и готово неупотребљива, па ће ових седам нових рачунара допринети значајном побољшању квалитета наставе”, рекао је Петковић.

Председник удружења “Видовдан” Зденко Томић рекао је да је логично да то удружење помаже Србе са Косова и Метохије јер га и чине грађани пореклом из јужне српске покрајине.

“Удружење постоји две године, а поред ове донације средњој саобраћајној школи из Грачанице планирамо да обезбедимо и једну стипендију за студента грађевине са Косова и Метохије”, рекао је Томић.

Он је додао да ће “Видовдан” у сарадњи са Матицом српском ускоро организовати и промоцију књиге Душице Максимовић “Судија у рату и миру”, те да ће организовати и низ других манифестација.

извор Дневник

 

 

You may also like...