Братимљење ПУ “Даница Јарамаз” и ЈУ дечијег вртића “Чика Јова Змај” из Фоче

Данас у подне у просторијама ПУ “Даница Јарамаз” уприличено је братимљење између митровачке предшколске установе и обданишта  “Чика Јова Змај” из Фоче. Овом приликом присуствовали су директорка ПУ “Даница Јарамаз”, директорка ЈУ дечији вртић “Чика Јова Змај” Слађана Владичић, начелник  општине Фоча Радисав Машић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић.

Директорка ПУ “Даница Јарамаз”, Горица Маринковић је изјавила да је њена жеља од самог почетка била да се успостави сарадња између ове две установе, а то се данас и догодило.

“Потписивањем ове повеље трајно се обавезујемо на развијање традиционално добрих односа и размену искустава у области васпитања и образовања, трудићемо се да једни за друге будемо оно што породица и јесте, подршка и љубав у сваком тренутку”, рекла је директорка ПУ “Даница Јарамаз” Горица Маринковић.

Директорка ЈУ дечији вртић “Чика Јова Змај”  Слађана Владичић се присутнима захвалила на дочеку и рекла да повељу коју су данас потписали за њих значи много више, пре свега на  односе  које ће неговати, усавршавати у погледу васпитно-образовног рада.

“Захвалила бих се председнику општине Александру Спирићу на гостопримству и свему оном што су учинили за нас да би данас били овде, а верјем да ћемо у будућности  сарађивати на нивоу општина и градова”, додала је Владичић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић је изразио задовољство што је данас на симболичан начин братимљењем две установе започела сарадња која ће бити проширена и на друге сфере живота.

“Српски народ где год он живео има једну исту жељу а то је да будемо заједно, помажемо се и да своју братску љубав исказујемо где год нам се укаже прилика”, додао је Машић.

Братимљењу је присуствовао и председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Александар Спирић који је изразио задовољство потписивањем повеље о братству између ове две установе и додао да је што се тиче ПУ Даница Јарамаз, осим што је изграђено додатно обданиште, биће још анекса, а самим тим и нових радних места.

“Српски народ где год се налазио треба бити јединствен, сложен и истрајан, јер период који је пред нама носи одређену дозу турбулентности, само на тај начин можемо да изнедримо све недаће”, додао је Спирић.

Обе установе су поделиле поклоне једни другима, уз велику захвалност на потписаној повељи о братимљењу, а предшколци су припремили и пригодан програм- рецитал Домовина.

извор РТВ Кис

 

You may also like...