Матија Бећковић вечерас у Призрену поводом књиге “Косово, најскупља српска реч”

Ново издање књиге “Косово, најскупља српска реч” Матије Бећковића биће представљено вечерас (19 часова) у Призрену.

Српски академик, поводом Михољдана, присуствоваће као гост књижевне вечери која се одржава у Богословији Свети Кирило и Методије. Богати програм поводом овог празника употпуниће беседе, као и наступи бројних етно група и ученика призренске богословије.

Догађају присуствује и епископ рашко-призренски Теодосије, док ће о књизи говорити проф. др Јован Делић и Александар Милановић.

У уметничком делу програма учествоваће етно група “Божури царева града” из Крушевца и ученици Богословије Св. Кирило и Методије.

У петак, 12. октобра, од 11:30, Матија Бећковић и песник Ратко Поповић одржаће беседе у оквиру културно-уметничког програма поводом Михољдана у Великој Хочи.

Бројне етно групе и културно уметничка друштва из различитих крајева Србије такође употпуњују програм. Биће представљена и књига “Антологија српске народне лирике Косова и Метохије”, коју је приредио Владимир Бован, у Великој Хочи – у Господарској кући, од 14 сати. О књизи ће говорити проф. др Мирјана Закић, др Бранко Златковић, проф. др Валентина Питулић, редактор и уредница Татјана Костић.

извор Блиц

You may also like...