На ФТН-у одржано предавање о Николи Тесли

Јуче је од 14 часова  у амфитеатру Факултета техничких наука одржано предавање о великом научнику Николи Тесли. Предавач је био велики познавалац рада Николе Тесле професор Велимир Абрамовић. Организатор предавања је Културни центар “Драгица Жарковић” у сарадњи са Факултетом техничких наука у Косовској Митровици. Предавању се одазвао велики број студената, средњошколаца али  и грађана Косовске Митровице.

Присутнима се на почетку обратио декан овог факултета Небојша Арсић који се захвалио присутнима на доласку и изразио задовољство на великој заинтересованости грађана Косовске Митровице за ово предавање.

Након тога се обратио и директор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић који је изразио велику захвалност професору Абрамовићу што ће се једно овакво предавање одржати у Косовској Митровици посебно у амфитеатру овог факултета једног од најбољих техничких факултета у Србији.

Професор Велимир Абрамовић рођен је у Београду, докторску тезу написао је 1985. године, 20 година је проучавао систем светске управе,  један је од водећих светских истраживача лика и дела Николе Тесле. Професор је филма теорије на Универзитету уметности у Београду, професор  концепта времена, простора и материја у природним наукама Универзитета у Београду, а од 1992. године је оснивач и главни уредник научног магазина “Теслијана”. Између осталог члан је руског Интердисциплинарног термопулогијског семинара у Ломоносову, од 2004. до 2007. године био је декан Факултета академије уметности у Београду.

“Гени Николе Тесле су историјски и начин на који је радио, око 50 000 самосталних истраживача је кренуло његовим путем, то су људи из Америке,Русије, Аустралије, има их доста у Европи, они имају прави духовни интерес. Тесла је потпуно победио, не као појединац већ као научни приступ, много људи је инспирисано његовим радом”, рекао је професор Абрамовић и додао да је Теслиним радом почео да се бави јер је желео да сазна шта је време, а одговор на ово питање добио је кроз Теслине космолошке законе који су му дали наду да човечанство може да реши три кључна проблема, а то су болест, старост и смрт.
На предавању је промовисана књига професора Абрамовића “ТЕСЛА ЕВОЛУЦИЈА СВЕСТИ ЧОВЕЧАНСТВА”, а сви присутни су имали прилику да неку од његових књига и купе.

извор РТВ Кис

You may also like...