Одиграна представа “Љубавне играрије” пред пуном салом Митровачког двора

У  Митровачком двору одиграна је представа Љубавне играрије у организацији Културног центра “Драгица Жарковић”. Играли су Мирка Васиљевић, Немања Јаничић,Игор Дамјановић, Зинаида Дедакин и Семир Гицић. Ради се о наставу хит серије “Пази с киме спаваш”, текст је написао Семир Гицић, а режирао Игор Дамјановић.

У питању је комедија која говори о љубавним заврзламама, проблемима, преварама, патњи и неспоразуму партнера а концепт је заснован на оргиналној идеји који већ четири године одушевљава публику. Читав текст представе је састављен од стихова пополарних песама аутора бивше СФРЈ чиме ова представа поред одличног заплета и глумачке екипе, гарантује смех до  суза.

Глумац Игор Дамјановић је рекао да му  долазак у Косовску Митровицу увек представља велико задовољство јер сматра да је наш град једина урбана средина на читавом Космету.

“Треба чувати и одржавати овај велики универзитетски град, а што се тиче публике, управо је ово доказ да Митровчани воле позориште и да знају да препознају оно што је добро”, додао је Дамјановић.

Глумица Зинаида Дедакин је неколико година била члан Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници, али први пут је играла на сцени Митровачког двора и веома је задовољна публиком и њиховим рекацијама.

“Када изађете на сцену као глумац одмах се осети неки жамор, публика у Косовској Митровици се издваја по радости, по њиховој реакцији се осетило да су радосни”, рекла је Зинаида Дедакин.

Немања Јаничић је изјавио да воли да дође у Косовску Митровицу поготово када су у питању комедије које по његовом мишљењу највише волимо.

“Први део ове представе “Пази с киме спаваш” смо одиграли 150 пута, онда смо дошли на идеју да направимо други део , ја не волим наставке али смо ми направили представу истог ранга као што је и први део ако не и бољу”, додао је Јаничић.

Глумица Мирка Васиљевић је изразила задовољство што је поново у Косовској Митровици и додала да рецепт за добру комедију не постоји осим да се верује у пројекат на ком се ради.

“Управо са овом екипом радим већ 3 године направили смо четири, пет заједничких представа, јер тим који побеђује не треба мењати”, додала је Мирка Васиљевић.

Директор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић након представе рекао да је презадовољан представом, захвалио се публици и додао да нам је позитивна енргија увек неопходна а њу су нам глумци и донели.

“Настављамо са филмским пројекцијама, већ 30. маја наши грађани ће имати прилику да погледају најгледанији руски филм “Три секунде за вечност”, а након тога следи  24. Сабор културног стваралаштва Србије који ће се одржати од 17. до 25. јуна и који ће окупити око 500 културних посленика”, додао је Радомировић.

извор РТВ Кис

You may also like...