Отварање изложбе уметничке аматерске фотографије

Други  дан 23. Сабора Културног стваралаштва Србије обележен је отварањем изложбе аматерске уметничке фотографије у организацији Културног центра ”Драгица Жарковић” и Факултета уметности Приштина са привременим седиштем у Косовској Митровици. Вече је отворено наступом студенткиње прве године клавира Александре Колшинац која је извела кратак и пригодан програм за ову прилику.

Директор Културног центра ”Драгица Жарковић”, Миодраг Радомировић захвалио се Факултету уметности на сарадњи и помоћи у реализовању њихових идеја, захвалио се декану факултета и свим учесницима конкурса са жељом да наредни конкурс броји још више заинтересованих.

Отварању изложбе су присуствовали учесници ликовне колоније ”Младен Поповић” који за време сабора стварају своја дела  која ће по завршетку манифестације поклонити нашем граду.

Професор са катедре за графички дизајн Естер Милентијевић изразила је задовољство што је факултет почео сарадњу са Културним центром пре 5 месеци , најпре отварањем конкурса за најбољу аматерску уметничку фотографију па све до сада када су најбоље фотрафије изложене у галерији овог  факултета.

За конкурс су се пријавила 16 аутора, а изложене су 35 фотографије. Радове је оцењивала трочлана комисија у следећем саставу: председник комисије, професор фотографије и доцент Факултета уметности Јован Марјанов, професор са катедре за графички дизајн Естер Милентијевић  и организатор културног програма испред Културног центра Небојша Ристовић.

Од 35 приспелих фотографија, жири се одлучио за три рада, прво место освојио је Јан Мау из Новог Сада са фотографијом под називом ”|Ин оут”. Прва три места су добила  новачне награде од 5000, 10000 и 15000 динара.

Милан Добрић који је на овом конкурсу овојио друго место рекао је да се фотографијом бави дуго, а за конкурс је чуо преко радија.

”Конкурс је веома добра ствар јер мотивише фотографе да се укључују и буду активнији,  најбоље би било када би више оваквих конкурса постојало”, рекао је Добрић.

Изложба фотографија  је отворена у Галерији Факултета уметности у Дрварској бр. 6 у Косовској Митровици.

You may also like...