Пејзаж Лепосавић победничка фотографија конкурса “Сто најлепших слика Србије”

Фотографије које су на недавно завршеном фото-конкурсу у организацији портала „Слике Србије“ добиле највећи број гласова публике чине поставку изложбе „Сто најлепших слика Србије“ која је отворена у просторијама „Дорћол плаца“.

Међу изложеним делима се налази 12 фотографија које је након првог круга гласања одабрао стручни жири и које су одштампане на календару за 2018. годину, као и победничка фотографија конкурса – пејзаж Лепосавић ауторке Мине Јевремовић.

Конкурс Сто најлепших слика Србије трајао је од 3. до 30. новембра и у том периоду је више од 27.000 људи гласало, а на располагању им је било 1.348 пријављених фотографија.

Прво су регистровани корисници портала Слике Србије од приспелих фотографија изабрали 100 најлепших, затим је стручни жири избор сузио на 12, а у финалном кругу су корисници од ових 12 изабрали најбољу.

Победничка фотографија Лепосавић ауторке Мине Јевремовић само за један глас победила је другопласирану Белоглави суп крстари над кањоном Увац аутора Љубише Симовића.

Интернет-платформа Слике Србије је пионирски пројекат који је покренула група ентузијаста и заљубљеника у фотографију и пејзаже Србије.

Платформа промовише ауторе, омогућава љубитељима фотографије да на једном месту имају тематски обједињене слике, а свима којима су фотографије потребне пружа право место за избор и контакт. Изложба у „Дорћол плацу“ биће отворена до 16. јануара.

извор РТС

 

 

You may also like...