„Школама у походе“ у организацији Културног центра „Драгица Жарковић“

У организацији Културног центра „Драгица Жарковић“ данас је у основним школама „Бранко Радичевић“ и „Свети Сава“ одржана манифестација „Школама у походе“ поводом обележавања школске славе Светог Саве. Овом приликом је представљена збирка литерарних радова, пета по реду, „Прва искра“ у којој су се нашле песме и прозна дела ученика ових основних школа. Ученици су припремили пригодан културно-уметнички програм, а манифестација је отворена наступом школских хорова.

Манифестацију „Школама у походе“ у ОШ „Бранко Радичевић“ отвориле су две девојчице Нађа и Уна Милосављевић које су отпевале песму о Светом Сави.

Директор ОШ „Бранко Радичевић“ Иван Запорожац  захвалио се колективу Културног центра на овој манифестацији и на одличној заједничкој сарадњи која траје годинама. Похвалио је то што Културни центар увек има идеје када су у питању млади таленти који се изражавају кроз писану реч.

Ученици су писали песме, осим о првом српском просветитељу Светом Сави, и о својој породици, мајкама, учитељицама.

Директор Културног центра „Драгица Жарковић“ Миодраг Радомировић захвалио се директорма ОШ „Свети Сава“ и „Бранко Радичевић“ на сарадњи која траје годинама уназад и овом манифестацијом потврдио да Косовска Митровица може и даље да покаже и да се хвали оним што има а то су млади таленти. Искористио је прилику да честита свим ученицима, професорима и свим грађанима школску славу  Светог Саву.

У ОШ „Свети Сава“ посебно се издвојио један прозни рад Анђеле  Вуковић а пробудио је најдубље емоције код свих присутних и показао хуманост кроз писану реч. Присутнима се обратио и директор ОШ „Свети Сава“ Милорад Јовановић који се захвалио свим ученицима, професорима и пре свега колективу Културног центра на данашњој манифестацији.

Данас је Културни центар у просторијама обе школе званично отворио нову сталну поставу уметничких слика насталих на ликовној колонији „Младен Поповић“ у оквиру 23. Сабора културног стваралаштва Србије, чиме традиционално сваке године оплемењује школски простор и наставља одличну сарадњу са митровачким школама. Поред ових уметничких слика нашли су се и ликовни радови ученика на тему школске славе.

извор РТВ Кис

You may also like...