Студенти са КиМ у Београду

Студенти са Косова и Метохије ће имати прилику да ближе упознају престоницу своје земље, обиђу туристичке атракције Београда.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић угостио је у Старом двору студенте Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који ће у наредна четири дана боравити у Београду.

Студенти са Косова и Метохије ће имати прилику да ближе упознају престоницу своје земље, обиђу туристичке атракције Београда, али и прођу обуке из предузетништва и „ИТ-ја“. Петронијевић је рекао да је велика част бити домаћин најбољим студентима из Косовске Митровице.

-Велика нам је част што смо домаћини студентима приштинског Универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици. Трудићемо се да им током празника покажемо знаменитости главног града, обиђемо музеје и важна културно-историјска обележја Београда. Ту су наравно обиласци Старог двора, Председништва Србије и Народне скупштине – рекао је Петронијевић.

Он је додао да ће се Град Београд као домаћин пре свега потрудити да се студенти са Косова и Метохије осећају као код куће.

–  Желимо да се студенти са Косова и Метохије успознају са вршњацима из Београда, започну заједнички рад на одређеним пројектима, а спремили смо и обуке из „ИТ“ сектора које ће бити организоване у Научно-технолшком парку.  Седам од 25 студената који су у посети Београду дошло је из „ИТ“ центра који је отворен пре неколико месеци на Факултету техничких наука у Косовској Митровици. Они ће имати посебне обуке у Научно-технолошком парку на Звездари – додао је Петронијевић.

извор Србија Данас

 

 

You may also like...