У понедељак концерт у Галерији факултета уметности

У понедељак 24. априла са почетком у 20 часова у Галерији факултета уметности (Дрварска бр. 6) биће  одржан концерт Катарине Симоновић Иванковић-сопран, Наде Јовановић-сопран и Ане Аћомовић-клавир.

Катарина Симоновић Иванковић је рођена у Нишу, дипломирала је и магистрирала 2006. године у И. Сарајеву у класи Примадоне Радмиле Бакочевић. Стручно се усавршавала на мајсторским курсевима код еминентних педагога соло певања- Александре Ивановић, Бисерке Цвејић,Оливере Миљковић (Беч), Јозефа Лојбла (Минхен). Остварила је многобројне солистичке концерте  у земљи и иностранству, остварила се као оперски певач у многобројним операма али и као солиста са хоровима широм света. Ради на Факултету уметности као доцент на катедри за соло певање.

Нада Јовановић је средњу музичку школу- теоретски одсек  и одсек соло певања у класи проф. Гордане Милошевић, завршила у Нишу 2005. године. Уписала је Факултет уметности у Нишу одсек соло певања у класи мр Виолете Панчетовић Радаковић, а тренутно је на специјалистичким студијама на Музичкој академији у Београду.Остварила је запажене наступе на Новогодишњем концерту(2012) са нишким симфонијским оркестром, отварању музичког фестивала  ”ЛЕДАМУС” у Лесковцу и многих других.

 

Ана Аћимовић је рођена у Лесковцу, где је завршила нижу и средњу музичку школу. Студије клавира завршила је на Факултету уметности у Приштини у класи проф. Драгослава Аћимовића, док је магистарске студије корепетиције завршила на Факултету музичке уметности у  Скопљу у класи проф. Тодора Светијева.Освојила је више Републичких и Савезнох награда на такмичењима у бившој Југославији. Сарађивала је са познатимм солистима- Радмила Бакочевић,Трипо Симонути,Ивана Аћимоски Жикић… Остварује професионалну сарадњу са познатим македонским комшпозитором Димитријем Бужаровским.

 

извор РТВ Кис

You may also like...