Зубин Поток кроз игру заборавља на проблеме

Готово четири деценије од како је изграђен средствима из буџета северне покрајине, Дом културе у Зубином Потоку недавно је потпуно реновиран и коначно грађани и уметници у том крају имају адекватан простор за стварање и уживање у различитим културним садржајима. Новац за обнову обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Дом културе у Зубином Потоку изграђен је осамдесетих година; 2014. је почела обнова – преуређене су четири сале, уграђена клима, вентилација и парно грејање.
“Круна свега је аудио-визуелни систем у великој сали јер, захваљујући том систему, сада имамо квалитетнији програм, осећај у филмској пројекцији потпуно је другачији”, каже Андријана Живановић, директор Дома културе “Стари Колашин” у Зубином Потоку.

Горан Обрадовић из Дома културе “Стари Колашин” каже да су успели да активирају готово све креативне потенцијале “Колашина” од предшколског узраста, па све до афирмисаних стваралаца.
На новој сцени чланови КУД-а “Мокра Гора” спремају се за свечани јубилеј 80 година постојања.
“Ово је тринаеста генерација у КУД-у која је са мном, а на самом концерту 15. фебруара наступиће још седам генерација које су раније биле у КУД-у”, каже Милован Велимировић, кореограф КУД-а “Мокра Гора” у Зубином Потоку.

извор РТС

You may also like...