Црвена звезда јуче посетила Грачаницу

Фудбалери Црвене звезде трећу годину заредом гостовали су у Грачаници и са истоименим клубом одиграли пријатељску утакмицу.

Резултат (4:0 за црвено-беле) је био у другом плану, пошто је меч на стадиону “Драган Џајић” пред неколико хиљада навијача био хуманитарног карактера. Сав приход од улазница које су коштале 200 динара је намењен педијатрији, односно породилишту болнице у Грачаници.

Иако је Звездина експедиција утакмицом увеличали фешту на Косову и Метохији, много је важније што су црвено-бели обрадовали народ на Косову и Метохији и поред проблема.

На самом граничном прелазу Мердаре дошло је до застоја од сат времена, јер је Звездином фудбалеру Калиду Аучеу најпре био забрањен улаз, пошто његова земља Уганда није признала такозвану државу Косово.

Када је стигло одобрење из Приштине успели су да наставе пут и пре саме утакмице црвено-беле су имали сјајну добродошлицу уз песму и стигли су да посете манастир “Грачаницу”.

Што се тиче самог меча, стрелци за Звездин тријумф били су Јовељић у 7, Андрија Луковић у 36, Платиша у 51. и Романић у 66. минуту.

Искрено сам радостан што смо данас посетили Грачаницу и уживали у дружењу са нашим навијачима на Косову и Метохији. Поносан сам што је ова пријатељска утакмица сада већ постала традиционална и сигуран сам да ће трајати још дуго. Црвена звезда је увек уз свој народ на југу земље – рекао је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Црвено-бели су играли у саставу: Вићић, Вивеирош, Јокић, Аучо, Фримпонг, Стојић, Цветковић, Луковић, Јовељић, Платиша, Сенић. Шансу су добили још и Савић, Станојев, Ракић и Романић.

извор Блиц Спорт

You may also like...