Петковић: Да из године изазова уђемо у годину победе

Петковић: Да из године изазова уђемо у годину победе

Након служене божићне литургије у манастиру Грачаница, владика рашко- призренске епархије Теодосије у изјави медијима рекао је да данашњи дан славимо заједно са представницима Канцеларије за КиМ и то сведочи да нисмо сами, јер Србима на КиМ је најпотребнија подршка.

„Добродошлицу желимо да укажемо директору Канцеларије за КиМ господину Петру Петковићу и његовим сарадницима, који су указали велику љубав и жртвеност и дошли на Косово и Метохију и да тиме посведоче да нисмо сами, да смо заједно и када славимо али и када страдамо и када нам је потребна подршка”, рекао је владика Теодосије.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је најрадоснији хришћански празник Србима на КиМ.

„Под сводовима славне Грачанице, која ове године слави 700 година постојања, желим да поздравим српски народ и честитам највећи хришћански празник радосним поздравом „Мир Божији Христос се роди,Ваистину се роди“. Рођење Исуса Христа увек и изнова значи и рађање нове наде, јачање вере и снажење духа, да опстанемо и останемо овде на нашем Косову и Метохији. Из прошле године пуне изазова, да уђемо у годину победе, јер свака нова кућа коју изградимо, сваки нови пут, нова болница и свака нова зграда и црква коју подигнемо јесте победа и корак ка миру и благостању. Желим да укажем да је држава Србија, Влада Републике Србије и председник Александар Вучић увек уз свој народ на Косову и Метохији и да ћемо чинити све у наредном периоду како би помагали наш народ, како би овде опстали. Захваљујем се и владики Теодосију што нам је учинио част да учествујемо на данашњи празник у овој великој духовној радости“, рекао је Петковић.

Извор: РТВ Грачаница

You may also like...