Vesti 04.02.2014.

Apelacioni sud Kosova trebalo bi najkasnije do danas da odluči o žalbi na odluku Osnovnog suda u Mitrovici kojom je Oliveru Ivanoviću, predsedniku Građanske inicijative SDP i njenom kandidatu za gradonačelnika severne Mitrovice, određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. i 2000. na Kosovu, rečeno je našem listu u sedištu Euleksa. Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da je prošle srede podneo žalbu o kojoj je Apelacioni sud trebalo da se izjasni u roku od 48 sati. Iako Vlajić kaže da je taj rok istekao prošlog petka u 14 sati, u Euleksu tvrde da je žalba podneta Tužilaštvu Kosova 30. januara, koje je trebalo da se izjasni u roku od 24 sata, a da je potom prebačena u Apelacioni sud koji je dužan da odgovori u roku od 48 sati, ne računajući vikend. Vlajić kaže da Ivanovićev slučaj „u potpunosti vodi Euleks – tužilac i sudija Misije EU na KiM“. On objašnjava da, za sada, osim prigovora nema na raspolaganju neka veća pravna sredstva i da će se, u krajnjem slučaju, o Ivanovićevom puštanju na slobodu ponovo odlučivati 27. februara, po isteku jednomesečnog pritvora.

Izvor Danas

Predsednik Socijalističke partije Srbije i premijer vlade u tehničkom mandatu Ivica Dačić rekao je da je Srbija, prema mišljenju njegove partije, imala preča posla od izbora, a da su to bili prioriteti na kojima je i formirana vlada – pregovori sa EU, Kosovo i reforme. Dačić je rekao i da mu nije žao što je svega godinu i po bio premijer, jer je i za tako kratko vreme uspeo da vrati međunarodni ugled Srbiji, da preseče kosovski Gordijev čvor, otpočne pregovore sa EU, dovede „Južni tok“ i postane kandidat za Nobela… Na pitanje da li je razlog za raspuštanje vlade bio promena premijera, Dačić je rekao da je “I to je još jedna, danas, pogrešna tema”.

Izvor Tanjug

Saša Radulović, bivši ministar privrede, predstaviće do kraja nedelje svoju listu za vanredne parlamentarne izbore, piše Blic. Radulović će do tada razgovarati sa potencijalnim kandidatima čije ime bi moglo da pojača listu. Sagovornik lista navodi da je izvesno da će ga podržati ekipa iz Ministarstva privrede, svi oni sa kojima je blisko sarađivao u prethodnih pola godine. On kaže i da će slogan Radulovićeve opcije tokom kampanje biće “Dosta je bilo”. Podsetimo, list Danas juče je objavio da će Radulović učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima.

Izvor RTS

Tužilaštvo je podnelo zahtev Žalbenom veću Međunarodnog suda u kojem traži da ono ponovo razmotri odluku o oslobađanju Momčila Perišića, kaže Serž Bramerc. U toj presudi Žalbeno veće Međunarodnog suda je nedvosmisleno poništilo pogrešan zaključak iz drugostepene presude u predmetu Perišić prema kojem je “konkretna usmerenost” element odgovornosti za pomaganje i podržavanje. Upravo na tom uslovu “konkretne usmerenosti” Žalbeno veće je ukinulo osuđujuće presude Pretresnog veća za pomaganje i podržavanje i g. Perišić je u žalbenom postupku pogrešno oslobođen, kaže Bramerc.

Izvor Blic

Kurs dinara danas će nastaviti stagnaciju prema evru, drugi dan uzastopno, jer će zvanična srednja vrednost iznositi 115,9150 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Izvor Krstarica

 

 

Sport

Olimpijska reprezentacija Srbije doputovala je čarter letom iz Beograda u ruski grad Soči, gde će od petka, 7. do 23. februara učestvovalti na 22. Zimskim Olimpijskim igrama.

Izvor Tanjug

Vremenska prognoza

U Kosovskoj Mitrovici danas delimicno oblacno sa minimalnom jutarnjom temperaturom -5 stepeni,vlaznost vazduha 88 procenata,padavine 0.1 mm,bez vetra sa vazdusnim pritiskom 1026 mb.U 10 sati u nasem gradu ce biti 1 stepen,a u 13 sati 5 stepeni.

Izvor RTV KISS

You may also like...