O nama

Radio televizija KISS

RTV KIS KOSOVSKA MITROVICA JE JEDNA OD NAJZNAČAJNIJIH I NAJPOPULARNIJIH MEDIJSKIH KUCA NA KOSOVU I METOHIJI, OD VELIKOG ZNAČAJA ZA OPSTANAK I ŽIVOT SRPSKOG NARODA NA OVIM PROSTORIMA.

Već 20 godina smo sa narodom i u narodu kroz dvadesetčetvoročasovni program „KIS“ radija, koji se na FM talasima 92,2 sluša na severu i delom u centralnom Kosovu, a putem intereneta širom sveta, posebno u domovima naših Mitrovčana i drugih raseljenih sa prostora Kosova i Metohije. Prvi smo počelio sa radom 9.9.1999.godine kada je vladala potpuna medijska blokada i kada nije mogla da se čuje srpska reč na Kosovu i Metohiji. Radio KISS je tada svojom pesmom i rečju dao novu nadu ljudima da će ostati i opstati na vekovnim ognjištima i do danas ostao sa narodom i u narodu.
Televiozija KISS, prva gradska televizija je počela sa radom 9.06.2008.godine, takođe sa dvadesetčetvoročasovnim programom koji emtijuje putem kablovskih operatera.
RTV KISS svojim raznovrsnim i veoma sadržajnim programom uživo i putem reemitoovanja, kvalitetnom zabavnom i narodnom muzikom, informativnim i zabavnim programom, programom za sve generacije, od dečjeg, preko kulturno-zabavnog i obrazovnog, do informativnog i sportskog, zadovoljava sve kriterijume savremenih medija, informišući na vreme, tačno i nepristrasno slušaoce i gledaoce o svim zbivanjima u zemlji, regionu i svetu, i pružajući priliku svima da uživaju u zanimljivim emisijama,tematskim blokovima, dobroj muzici, a našim poslovnim partnerima da se povoljno i uspšeno oglase i reklamiraju u našem programu.
Vesti Radio Beograda, Radija Slobodna Evropa,RTV KISS, jutarnji program „JUTARNJA PANORAMA“,”JUTRO SA TIJANOM”, “Hronika 028”, samo su neke od emisija koje izdvajamo kao posebno značajne, a najslušanija i najgledanija je svakako emisija o staroj Kosovskoj Mitrovici „KOD STAROG BUNARA“, koja se emituje već 17 godina, iz koje je nastala istoimena knjiga predstavljena na međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a u pripremi je i drugo izdanje.Pratite nas i na youtube kanalu.

Vlasnik, direktor i glavni odgovorni urednik Miodrag Radomirović
Novinar-voditelj, spiker Bojana Damjanović
Novinar-urednik, spiker Ivana Civić
Snimatelj-montažer Milisav Ilinčić
Novinar –saradnik Rajko Delibašić
Urednik sajta Veljko Đurić

Kralja Petra Prvog bb
38220 Kosovska Mitrovica
rtvkisskm@gmail.com
www.rtvkiss.com
028-424-350
064-241-5044

Osnivac

Miodrag Radomirović,dipl.ing tehnologije,40 godina iskustva u listovima “Komuna” i “Trepča”,od osnivanja 1982. godine novinar-saradnik, urednik programa na srpskom u Radio Kosovskoj Mitrovici, bio je dopisnik Radija Slobodna Evropa, izveštavao za Radio Beograd.Već 20 godina uspešno vodi privatnu nezavisnu RTV KISS-Radio “KISS”, prvi srpski radio posle rata na Kosovu i Metohiji od 9.9.1999.godine i prvu gradsku nezavisna Televiziju“KISS” od 9.06.20208. godine. Književnik i tekstopisac/oko 1000 pesama za najpopularnije izvođače narodne muzike/,autor 12 zbirki pesama dečije poezije i ljubavne lirike i njige prica o staroj Kosovskoj Mitrovici “KOD STAROG BUNARA”. Aktivan je član Kulturno-umetničkog društva i Saveza amatera Kosovske Mitrovice punih 40 godina kao igrač folklora, književnik, organizator programa,voditelj…Miodrag Radomirović je ostvario i veoma zapažen uspeh na polju narodne muzike kao jedan od najuspešnijih tekstopisaca u zemlji, u više navrata osvajač priznanja na ovom polju i biran za tekstopisca godine u više radio i tzv. stanica u Srbiji,osvajao najvisa priznanja na brojnim festivalima narodne muzike u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji.
Clan je Knjizevnog kluba “Trepca” iz Kosovske Mitrovice, Udruzenja knjizevnika Srbije, Knjizevnog drustva Kosova i Metohije, Udruzenja novinara Srbije i medjunarodnog udruzenja novinara.