Miodrag Radomirović

Miodrag Radomirović,dipl.ing,master tehnologije,40 godina iskustva u listovima “Komuna” i “Trepča”,od osnivanja 1982. godine novinar-saradnik, urednik programa na srpskom u Radio Kosovskoj Mitrovici, bio je dopisnik Radija Slobodna Evropa, izveštavao za Radio Beograd.Već 20 godina uspešno vodi privatnu nezavisnu RTV KISS-Radio “KISS”, prvi srpski radio posle rata na Kosovu i Metohiji od 9.9.1999.godine i prvu gradsku nezavisna Televiziju“KISS” od 9.06.20208. godine. Književnik i tekstopisac/oko 1000 pesama za najpopularnije izvođače narodne muzike/,autor 12 zbirki pesama dečije poezije i ljubavne lirike i njige prica o staroj Kosovskoj Mitrovici “KOD STAROG BUNARA”.

Aktivan je član Kulturno-umetničkog društva i Saveza amatera Kosovske Mitrovice punih 40 godina kao igrač folklora, književnik, organizator programa,voditelj…Miodrag Radomirović je ostvario i veoma zapažen uspeh na polju narodne muzike kao jedan od najuspešnijih tekstopisaca u zemlji, u više navrata osvajač priznanja na ovom polju i biran za tekstopisca godine u više radio i tzv. stanica u Srbiji,osvajao najvisa priznanja na brojnim festivalima narodne muzike u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji.
Clan je Knjizevnog kluba “Trepca” iz Kosovske Mitrovice, Udruzenja knjizevnika Srbije, Knjizevnog drustva Kosova i Metohije, Udruzenja novinara Srbije i medjunarodnog udruzenja novinara.

Miodrag Radomirović je jedan od najpoznatijih tekstopisaca u Srbiji i na prostorima bivse Jugoslavije.  Napisao je i do sada snimio preko 1.000,00 pesama , od kojih najveci broj – preko 500 za Južni vetar.  Njegove najpoznatije pesme su:

Dragana Mirkovic  – Milo moje, sto te nema, Jeleni kosute ljube, Kolo srece, Najlepsi par, Cekaj me jos malo, Sto cu cuda uciniti….

Mile Kitic – Vuk samotnjak, Moj sokole, Gubitbik, Gordana, Zbog takve ljubavi se zivi, Casa zuci, casa meda, Jedno pismo, jedna suza, Osvetnik…

Sinan Sakic – Reci caso, pijanice, Kraljica, Danas smo rekli da,  Kad se vrate skitnice, Znaju drugovi, Lela…

Šemsa Suljakovic – Prodji samnom ispod duge, 7000 suza, Zasto si se napio, Kad procveta bagrem beli, Mogla sam da biram, Putuj, putuj ljubavi…

Kemal Malovcic – Gori, gori, srce, Prosjak ljubavi, Cvetaju lipe, Šta mi to rade, Zajedno u zivot novi…

Luis – Dunjo moja, Kako da ne popijem, Evo me opet, Cigani, Nekad bilo, moje milo…

Srećko Šušić – Bacio bih sve niz reku, Rodjena si za kraljicu, To mi je od boga dato, Ti si moja sudbina, Ne leti, crni gavrane, Dve su case ispred mene,  Sam za stolom jedan covek sedi….

Jašar Ahmedovski— Rastasmo se ko dve reke, Kad nase uvenu staze, Vencajte me sa njenom lepotom, Covek na uglu, Ne bilo mi sto mi majka misli….

Ivan Kukolj Kuki-Lazu petli, Ja sam se zbog tebe propio…

Snezana Babic- Ako sanjas zuto zlato, A ti ode sokole, Mesecino sestro mila…

Miroljub Brzakovic Brzi- Nece me, pa nece, Lepotica sveta, Ja bih opet s tobom…

Njegove pesme pevaju jos i:

Viki Miljkovic- Goro sestro…

Maja Marijana- Vucica…

Rizo Hamidovic—Evo ti ruka ciganko…

Dobrivoje Topalovic- Jesenja balada…

Slavisa Vujic- Postao sam izbeglica, Crni dud…

Gojko Eftovski –Neka peva ova kuca…

Ivica Buzuk—Bacila me u postelju…

Boban Zdravkovic…“Zeno,sudbino“…

Beki Bekic-„Vatra i led“, “ Nadji mi se u nevolji“…

Vera Matovic-„Milutin“

NadaTopcagic -„Lomio me ovaj zivot“

Sale Kudra-„Mitrovcanka“,“Polje kosovsko“

Medju najznacajnijim priznanjima izdvajamo pobednicku pesmu
za interpretaciju “Šta sam ti skrivio boze” na prvom grand festivalu u izvodjenju Ivana Kukolja Kukija,“Prvi merak“, u izvodjenju Aleksandre Ristanovic na Saboru nardone muzike RTS 2020., dva druga mesta na Poselu 202—“Bacio bih sve niz reku“,  Srecko Šušić i „Moj sokole“ Mile Kitic, kao i priznanje na festivalu „Ilidza 78. za pesmju „Jesenja balada“ u interpretaciji Dobrivoja Topalovica…

Tekstopisac godine 2002. u anketi radio Bisera iz Kraljeva itd.
Autor je i vise tekstova za zabavnu i rok uziku, i pesama na „Akordima Kosova“ i na izboru jugoslovenske pesme za pesmu Evrovizije u Splitu,pesma „Predaj se snu“ u izvodjnemju Ivane Vitalic, Maje Jakupovic i Ferki Salje.
Od svojih hitova napisao je dve zbirke pevane poezije sa tekstovima u originalu pod nazivom – „Evo ti ruka ciganko“ i
„Kad slavuji placu“.

 

Miodrag Radomirović – tekstopisac

[nggallery id=3]

 

Miodrag Radomirović – književnik

[nggallery id=1]

 

Miodrag Radomirović – kulturni radnik

[nggallery id=2]