Ističe rok za izbor predsednika opština na severu KiM

U četiri opštine na severu Kosova naseljene većinskim srpskim stanovništvom danas bi trebalo da budu održane sednice skupština opština kako bi pre isteka zakonskog roka izabrali rukovodstva opštinskih skupština.

U Severnoj Mitrovici još uvek nije zakazana sednica skupštine opštine a gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je Tanjugu da će tokom dana imati niz susreta u vezi sa održavanje sednice skupštine u ovoj opštini.

Pojedini prištinski mediji prenose danas da se može dogoditi da Severna Mitrovica izađe na vanredne izbore i za Skupštinu pošto se partije nisu dogovorile oko imena predsednika skupštine.

Pet albanskih odbornika u Severnoj Mitrovici je odlučilo da bude neutralno u glasanju za predsednika Skupštine Opštine.

Savetnik DPK Emir Azemi je rekao da zbog ”zaoštrenih” političkih prilika među Srbima ne žele da podrže nijednog od kandidata, prenosi RTK.

Danas ističe zakonski rok kada nove Skupštine treba da izaberu predseeddnika jer će u protivnom morati da izađu na vanredne izbore.

Očekuje se da i tri ostale opštine Leposavić, Zvečan i Zubin Potok , održe sednicu iako zvanično nisu o tome obavestili albanske odbornike.

izvor: B92

You may also like...