Miroslav Ivanović: Plašim se za život moga brata Olivera

Zbog hajke u prištinskim medijima u kojima Olivera optužuju za zločine, atmosfere koja se napravila i okruženja strahujem da moj brat nije bezbedan i da mu život može biti ugrožen – rekao je juče za „Blic” Miroslav Ivanović, brat lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”.

On objašnjava da su uslovi u zatvoru u Prištini takvi da postoje mnoge prilike u kojima bi neko, organizovano ili pojedinačno, mogao nauditi Oliveru Ivanoviću.

– Daleko bezbednije bilo bi kad bi ga makar prebacili u zatvor u Mitrovici, gde postoje bolji uslovi. Ovde gde je sada mogao bi biti ugrožen tokom šetnje ili u kantini. Advokat je već pre nekoliko dana zahtev za prebacivanje Olivera predao Euleksu, međutim, oni još ništa nisu odgovorili – kaže Miroslav Ivanović.
On navodi da je porodica predala i pismo premijeru, prvom potpredsedniku Vlade i predsedniku Srbije u kome traže da Vlada Srbije garantuje da Oliver Ivanović neće bežati i da će se, ukoliko ga puste da se brani sa slobode, u svakom trenutku odazvati pozivu suda. Ivanović kaže da bi im mnogo značile garancije Vlade Srbije.

(izvor: Blic, slika: radiokim.net)

You may also like...