Potpisani ugovori o donaciji za Tehničku školu

U Kosovskoj Mitrovici u Tehnickoj skoli ‘’Mihajlo Petrovic Alas’’ danas su potpisani ugovori o donaciji sredstava za obnovu Tehnicke skole. Sredstva su kroz donaciju obezbedili grad Sremska Mitrovica, opština Ruma i opština Šid i biće iskorišćena za obnovu stolarije na zgradi škole. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila sredstva za kupovinu 60, a lokalna samouprava za 30 stolica za zbornicu.
Ugovore o donaciji sredstava za obnovu srednje Tehničke škole ispred sremskog okruga su potpisali načelnik sremskog okruga Ilija Milinović, pomoćnik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić, predsednik opštine Ruma Dragan Panić I zamenik gradonacelnike grada Sremska Mitrovica Tomislav Jankovic koji su poručili da će se ovakve aktivnosti nastaviti. Ministar bez portfelja zaduzen za KIM Aleksandar Vuin prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji sredstava za obnovu srednje Tehničke škole u ovom gradu. Ministar Vulin je nakon potpisivanja ugovora rekao da država Srbija neće prestati da ulaže na Kosovu I Metohiji u ono što je najpreče I najvažnije – u decu.
“Na KiM imamo više dece i to je nešto što vraća nadu, to je nešto što govori da se vredi boriti za te male živote čiji roditelji su odlučili da ih podižu baš ovde, na najnapaćenijem I zato najvoljenijem delu Srbije. Sve ćemo učiniti da njihovo detinjstvo prođe bolje, da bude civilizovanije, pristojnije…ono što je do Vlade Srbije, do lokalne samouprave na čitavoj teritoriji Republike Srbije, ono što je do nas biće urađeno” – rekao je Vulin.

On je zahvalio gostima iz sremskog okruga na pomoći, ali I vise od toga, na tome što su danas došli u Kosovsku Mitrovicu istakavši da će se svako od njih sa Kosova vratiti kao malo bolji čovek, jer, kako je rekao, svaki put kada dođe neko iz centralne Srbije, pogotovo onaj ko prvi put se zagleda u oči ovih đaka, nikad se nije vratio isti, uvek se vratio bolji. Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić zahvalio je gostima iz sremskog okruga na pomoći istakavši da je ovo samo početak akcije koju je inicirao ministar Aleksandar Vulin.
“To je jasan dokaz da je država Srbija sa nama I uz nas I da brine o svakom pojedincu I ustanovama na najbolji mogući način” – rekao je Spirić.

Direktor Tehničke škole Radovan Tanić istakao je da je Kancelarija za KiM napravila pravi odabir kada je odabrala ovu školu, a tome u prilog govori I podatak da od 1999.godine u zgradi ove škole pored tehničke rade još tri srednje škole, tri fakulteta I gradska biblioteka.tehnicka-skola

You may also like...