Predstavljen Atlas dečije hirurgije

Atlas dečje operativne hirurgije 1.deo, predstavljen je danas na Medicinskom falultetu prištinskog Univerziteta (PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Dr.Elek, koji je I upravnik kosovskomitrovačke bolnice,  istakao je da prvi put na prostoru Srbije izlazi na srpskom jeziku Atlas dečje operativne hirurgije 1.deo.

“Atlas je namenjen pre svega dečjim hirurzima, lekarima na specijalizaciji iz dečje hirurgije, opštim hirurzima, anesteziolozima, pedijatrima, a trudili smo se da sa određenim  brojem fotografija I šemama bude dostupniji  I čitaocima šireg spektra medicine”, rekao je Elek.

On je dodao da kod nas dečja hirurgija postoji  unazad 10 godina ali da su pre toga taj posao uspešno obavljali  opšti hirurzi.

Prof.Radojica Jokić sa Klinike za dečju hirurgiju Insitituta za zdravstvenu zastitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu rekao je da je ponosan što može ličnim prisustvom da podrži napore kolega iz Kosovske Mitrovice da naprave publikaciju koja će pomoći svima sa intersovanjima za ovu oblast ali I svima drugima.

Atlas je urađen sa najbližim saradnicima iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece I omladine Novi Sad, Klinike za dečju hirurgiju Tiršova Beograd, Insituta za zdravstvenu zaštitu majke I deteta Beograd, Klinike za dečju hirurgiju I dečju ortopediju Kliničkog centra u Nišu I Medicinskog fakulteta PU.O knjizi su govorili direktor Zdravstvenog centra Milan Ivanović, Jovan Mladenović, Danica Jovanović, Radimir Janković I Radojica Jokić.

Izdavač je Medicinski fakultet PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Organizator promocije je podružnica Srpskog lekarskog društva Kosovska Mitrovica .

 

Izvor RTV Kiss

You may also like...