Синоћ одржана пројекција филма „Шавови“

Синоћ је у Митровачком двору у два термина одржана пројекција филма ”Шавови” у органозацији Културног центра ”Драгица Жaраковић”. Шавови, прича са елементима трилера и мелодраме, бави се темом новорођених беба несталих из болница које су годинама, а по сведочењима стотина родитеља, проглашаване умрлим, а заправо продаване на усвајање. Сценарио је инспирисан сведочанством кројачице из Београда, која већ скоро две деценије трага за својим „умрлим сином“. Она се бори против болничке администрације и лекара, полиције, судова и општинских функционера како би добила исправну умрлицу која би пружила доказ где јој је дете сахрањено. Непуних двадесет година касније, она верује да је пронашла свог сина у насељу у предграђу Београда.

Обе пројекције филма су испраћене великом посећеношћу, филм је био напет и неизвестан до самог краја. Нико из публике није остао равнодушан на ову прича а код многих су се могле видети сузе на лицу.

Директор Културног центра ”Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић истакао је да су они као организатори задовољни, пуна сала у оба термина је доказала да имају поверење када је публика у питању, а посебно тесну сарадњу са свим установама у овом граду.

”У априлу ћемо организовати доста програма који ће се тицати деце у том смислу имамо у плану једну дечију представу и филм, Ускршњи конкурс, очекујемо и представу ”Ноћ Богова”, а оно што публику највише интересује јесте филм ”Балканска међа” чија је премијера у Косовској Митровици планирана за почетак априла”, истакао је Радомировић.

извор РТВ Кис

You may also like...