Ђурић свим ученицима на КиМ пожелео срећан и успешан почетак нове школске године

„Ученицима основних и средњих школа на Косову и Метохији који наставу похађају по програмима Републике Србије честитам почетак нове школске године, и желим им да својим успехом покажу да наш народ, упркос свим тешкоћама, непоколебљиво траје и опстаје на Космету“, истакао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ове године у основне школе на Косову и Метохији креће око 1.100 ђака првака, и Република Србија ће настојати да им, као и њиховим старијим школским другарима, обезбеди најбоље могуће услове за школовање.

„Око 16.500 ученика у наших 71 основнoj и 29 средњих школа на Косову и Метохији јесу гаранција будућности нашег народа у покрајини, и зато је образовни систем кључни стуб њиховог опстанка“, додао је Ђурић.

Подсећам и да наставу у оквиру образовног система Републике Србије, осим српске, похађају и ромска, горанска, бошњачка и деца других народа, којој ћемо и надаље настојати да обезбедимо најбоље могуће услове за школовање и одрастање.

„Још једном, свим нашим школарцима на Косову и Метохији желим успешну годину, али и што више дружења и стицања нових пријатеља“, закључио је Ђурић.

You may also like...