Рајмонда Реци избегла Хаг

Рајмонда Реци, прва жена бивша припадница тзв. ОВК, није се одазвала позиву Специјалног суда у Хагу на саслушање о ратним злочинима, које је та терористичка организација починила над Србима и другим неалбанцима током последњих сукоба на КиМ, иако је раније тврдила да ће јој бити част да то учини и каже истину.

Образложење Рајмонде Реци је да се није одазвала позиву на саслушање јер од Суда наводно није добила одговоре на нека питања која је од њих тражила званичним путем, пренела је приштинска Газета експрес.

„Не намеравам да сарађујем са Специјалним судом…“, рекла је Рајмонда Реци.

Иначе, Рецијева живи у Америци, а позив је, како је сама потврдила на свом Фејсбук профилу, добила почетком децембра прошле године.

Тада је рекла да јој је велика част то што ће бити једина жена која ће се наћи у Специјалном суду формираном за процесуирање припадника тзв. ОВК који су током последњих сукоба починили ратни злочин над Србима, припадницима других мањинских народа на КиМ и лојалним Албанцима.

Рајмонда Реци је по добијању позива изјавила да је знала да је њено име све време у игри од почетка децембра, када су почели да стижу први позиви Специјалног суда бившим припадницима тзв. ОВК.

извор РТС

You may also like...