Oliver Ivanović neće moći lično da vodi kampanju

Oliver Ivanović, lider GI „Srbija, demokratija, pravda“, neće moći lično da vodi kampanju za gradonačelnika severne Mitrovice, ali iz pritvorske jedinice poručuje da ostaje pri svakoj svojoj izgovorenoj reči i traži da se stavi tačka na sve lažne i tajne optužnice kojima se deceniju i po preti Srbima na Kosovu. Ovo je izjavio Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić, nakon što se juče po podne vratio iz posete svom branjeniku u Prištini. Advokat očekuje da Apelacioni sud danas po podne odluči po žalbi za zadržavanje Ivanovića u pritvoru pod optužbama za ratni zločin iz 1999. i ubistvo iz 2000. godine.

Podršku Oliveru Ivanoviću, koji se nalazi u pritvoru u Prištini, dala je i Tanja Petrović, svetska šampionka u karateu i njegov dugogodišnji sportski prijatelj.

Ona je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici kazala da, poznavajući Ivanovića kao velikog borca za jednakost i pravdu, ne može da veruje da se sve ovo sada dešava.

Ona je izrazila mišljenje da će se sve rešiti na, kako je rekla, najbolji način po Ivanovića i građane Kosovske Mitrovice.

“A, što se tiče sportske podrške, za svog prijatelja , za svog, da kažem ratnika i samuraja koji poštuje bušido kodeks i etiku, uvek sam spremna da pružim podršku i budem tamo gde treba za njega”, kazala je Petrovićeva.

Ivanović, koji je i kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice na izborima 23. februara, u jednomesečnom je pritvoru koji mu je određen zbog sumnje da je  učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000, uključujući teško ubistvo.

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar nije želeo da komentariše pritvaranje Olivera Ivanovića, dodavši da se u sudstvo ne upliće. Rekao sam i predstavnicima Ivanovićeve stranke, Građanske inicijative SDP, kad su me posetili u Prištini, da imam puno poverenje u nezavisni i nepristrasni rad tužioca i sudije koji rade na ovom predmetu“, istakoa je Žbogar u izjavi za frankfurtske “Vesti”.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *