Дрешај: 3,4% грађана је вакцинисано, али нико није имун на Цовид-19

Дрешај: 3,4% грађана је вакцинисано, али нико није имун на Цовид-19

Посланик Алијансе за будуц́ност Косова Шемседин Дрешај изјавио је да влади требају само три дана за вакцинацију наставника, али до сада ниједан од њих није вакцинисан.

Дрешај је на данашњој седници о образовању у пандемији рекао да је након захтева од више од месец дана данас је ова тачка на дневном реду, јер је влада сматрала прикладним да одржи седница за одборе КАП-а и РАЕПЦ-а, што сведочи о приоритету за образовање.

Дрешај: Без стратегије у образовању

„Образовање од предшколског до универзитетског образовања било је затворено. Прешли смо на онлајн систему без обуке особља, без икакве инфраструктурне припреме, и што је још горе без програма прац́ења, радец́и разне импровизације на сваком нивоу. И данас након 6 месеци настављамо исто без стратегије. Последице у образовању је тешко измерити, тешко је их санирати са дугорочним и претец́им последицама по земљу“, рекао је он.

Према његовим речима, континуирани пад квалитета образовања довео је до тога да омладина губи наду.

Дрешај: Ниједан грађанин Косова није имун на Цовид-19

„До данас се процењује да је око 65 хиљада људи вакцинисано у земљи, што чини 3,4 одсто становништва земље само првом дозом, ниједан другом. Тако да тренутно ниједан грађанин Косова није имун на Цовид-19. Колико је наставника који су активни у наставном процесу до данас имунизовано, ниједан“, рекао је он.

Честитао је уговарању 1,2 милиона доза, али је додао да нема података о динамици њиховог доласка.

Према његовим речима, ако њихов већи део не дође пре јула, њихов значај за стабилан образовни процес биц́е мали и безначајан.

 

КОСОВАПРЕС

You may also like...