Поштовање мера

Поштовање мера – пут ка значајнијем паду броја оболелих од ковида 19
Према јуче саопштеним подацима, коронавирусом у Србији је заражено још 255 особа, а преминуло 6. Број заражених би могао значајније да се смањи ако се настави са поштовањем мера, поручују епидемиолози.

10:06
Брнабић: Мере дају резултате, све даље од полицијског часа
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да охрабрује мањи број пацијената од коронавируса који захтевају болничко лечење, јер 11 дана узастопно пада број таквих пацијената.

То значи да су грађани веома дисциплиновани и да мере дају резултате, рекла је Брнабићева за ТВ Прва и оценила да је Србија сада још даље од увођења рестриктивнијих мера попут ванредног стања или полицијског часа.

Број од 255 оболелих дневно је и даље висок и мораћемо дисциплину да задржимо док вакцина не буде достуна грађанима Србије, истакла је она.

„Ми смо рекли да ћемо бити једна од првих 20 држава која ће добити вакцину. Преговарамо са различитим компанијама и партнерима и очекујем да је ми добијемо чим вакцина буде безбедна и заврше се све фазе тестирања“, истакла је Брнабићева.

Премијерка је најавила да ће у уторак бити саопштена коначна одлука о наредној школској години, али да су најближи томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама.

Izvor RTS

You may also like...