Преминуло још 29 особа, нова 2.142 случаја заразе

Преминуло још 29 особа, нова 2.142 случаја заразе

Према последњем пресеку, у Србији је од последица ковида 19 преминуло још 29 оболелих, а забележена су 2.142 нова случаја заразе. На респиратору су 189 пацијента. Тестиране су 13.323 особе.

Епидемијска ситуација је коначно стабилизована, и уравнотежен је број пријема и отпуста пацијената у болницама закључено је на састанку министра здравља са директорима ковид болница.

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић рекао је се из ковид система у своју редовну функцију враћају Институт за реуматологију, као и Институт за ортопедију „Бањица“.

Српско лекарско друштво позвало је градјане да прихвате вакцинацију било којом од вакцина коју одобри Агенција за лекове Србије. Према последњим подацима, 85 и по хиљада грађана се пријавило, преко портала е-управа, да желе да се вакцинишу.

Епидемиолог Предраг Кон каже да ће се у току ове недеље видети стварно стање и ефекти новогодишњих и божићних празника. Наводи да је потребна детаљна анализа зашто је у последњих месец дана 70 здравствених радника преминуло од „ковида 19“.

You may also like...