Први час посвећен ковиду

Први час посвећен ковиду, нема екскурзија у првом полугодишту
Mинистар просвете Младен Шарчевић наводи да ће у свим школама у Србији сутра први час бити посвећен ковид инфекцији, али ће се о коронавирусу говорити и на часовима разредне наставе, грађанском васпитању, биологији, физичком и здравственом васпитању. Истиче да су школе добиле препоруку да се не организују ђачка путовања у првом полугодишту.

Младен Шарчевић наводи да ће највећи изазов у наредној школској години бити да не дође до опуштања, већ да се морају поштовати препоручене мере. У школама морају стално бити појачана дежурства, ђаци се морају опомињати да носе маске, држе физичку дистанцу…

Шарчевић: Први час посвећен ковиду, нема екскурзија у првом полугодишту
Шарчевић: Први час посвећен ковиду, нема екскурзија у првом полугодишту
Школе су добиле препоруку да се не организују ђачка путовања у првом полугодишту.

„На сваких 15 дана радићемо пресек стања у школама. На основу тога даваћемо препоруке како ће се радити од 15. септембра, како од 1. октобра. Не смемо да идемо пребрзо“, рекао је Шарчевић новинарима након обиласка Основне школе „Душко Радовић“ на Новом Београду.

Проблем у школама са великим бројем ученика представља организовање продуженог боравка те ће, према речима министра, морати да се изнађу боља решења.

Што се тиче одржавања хигијене у школама, Шарчевић је навео да има довољно средстава за дезинфекцију, да ће школе детаљно да се чисте ујутро и увече, а да ће између смена бити обавезно проветравање, дезинфекција клупа, као да ће бити појачана хигијена фискултурних сала.

Док је лепо време савет учитељима и наставницима је, кад год то могу, часове реализују у природи и школском дворишту.

Уколико се појави у школи дете који има симптоме ковид 19 инфекције, министар каже да свака школа мора да има простор за изолацију.

„Став лекара је да је маска, ако је сви носе, добро штити. Није предвиђена тврда изолација. Мислим да су довољни елиса тестови“, навео је министар.

You may also like...