Забрана кретања због корона вируса од 21,00 до 05,00 на северу Косова

Како би спречила ширење и контролу пандемије COVID-19, Влада Косова  је одобрила захтев Министарства здравља да се почев од 8. јула 2020. године, од 21:00 до 05:00, заустави свако кретање физичких лица ван својих домова и станова у општинама Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.Ову одлуку саопштио регионални портпарол Косовске полиције Бранислав Радовић:

“На основу одлуке  донете   8.07.2020. године од  стране Владе Косова  почев од  8.07.2020. године од  21,00  до 05,00  забрањује се било какво кретање грађана у четири опстине на северу Косова. Из забране се изузимају:

Хитни здравствени случајеви, случајеви у којима постоји потреба за бригом о болеснима и особама са посебним потребама, а у случајевима када болесни или особе са посебним потребама немају прилику да се брину о себи;

у случајевима када се тражи помоћ од релевантних институција, као што су жртве насиља у породици;

у случају смрти члана породице;

и случајеви када су у питању потребе куцћних љубимаца, али не даље од 500 метара од стана / куће.

Забрањује се улазак и излазак 24 сата зараженим особама, онима које су у контакту или су суспектне на инфицирање у општинама Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, и то у  року од 14 дана од дана ступања на снагу  ове одлуке, осим у наведеним изузетним случајевима.

You may also like...