650 деце са Косова и Метохије у посети Републици Српској

Председник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије  Милорад Арлов у  среду 21.јуна посетиће српску децу из Звечана који бораве у Требињу и Штрпца који су гости у Палама, децу са Космета су ове локалне заједнице РС угостиле у оквиру шестог пројекта ”Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” у организацији овог одбора.

Милорад Арлов председник одбора у среду 21.јуна у 9 часова састаће се са руководством града Требиња. Уз ученике и наставнике са Космета на пријему ће присуствовати и  председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић.

Исти дан у 15 часова Арлов ће се састати са српском децом и наставницима из Штрпца на пријему код начелника општине Пале Бошка Југовиа.

Циљ посете и обилазак  деце са Космета, захвалност  породицама, основним школама, руководству града Требињу и општине Пале што први пут учествују у овоме хуманом пројекту.

У 14 градова и општина Републике Српске организацијом бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије борави око 650  деце из вишечланих српских породица са читавог Космета.

извор РТВ Кис

 

 

You may also like...