Деца из Новог Сада и околине пакетићима обрадовала вршњаке са Косова и Метохије

Добротворна установа Епархије бачке Владика Платон Атанацковић недавно је у сарадњи са Катихетским одбором Епархије бачке организовала прикупљање поклон пакетића за децу са Косова и Метохије.

У акцији под називом „Деца – деци“, учествовале су основне школе „Иво Лола Рибар“, „Петефи Шандор“, „Јожеф Атила“, „Прва Војвођанска бригада“, „Марија Трандафил“, „Милош Црњански“, „Ђорђе Натошевић“, „Коста Трифковић“, „Ђура Даничић“ и средња економска школа „Светозар Милетић“ из Новог Сада.

Акцији су се прикључиле и основне школе „Славко Родић“ из Бачког Јарка, „Јан Амос Коменски“ из Кулпина, „Жарко Зрењанин“ из Бачког Маглића и основна школа „Јан Чајак“ и Гимназија „Јан Колар“ из Бачког Петровца.

У акцији је прикупљено преко 600 пакетића, које су ученици са својим родитељима паковали и украшавали, чиме су деца из Новог Сада и околине, поново показала своју неизмерну љубав према својим вршњацима на Косову и Метохији.

Прикупљени пакетићи су затим возилом Епархије рашко – призренске превезени на Косово и Метохију.

Прикупљене пакетиће су преко канцеларије за Добротворни рад Епархије рашко – призренске добила деца у основним школама и предшколским одељењима у местима Партеш, Доња Будрига, Церница и Пасјане у Гњиланском крају и у местима Витина, Врбовац, Грнчар и Могила у Витинском крају.

извор РТВ

 

 

 

 

 

You may also like...