Државни секретар Министарства просвете обишао ОШ „Бранко Радичевић“

Државни секретар Министарства просвете обишао ОШ „Бранко Радичевић“

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Душан Кићовић, обишао је данас ОШ „Бранко Радичевић“ у Косовској Митровици, како би се уверио да ли се настава одржава према плану и програму и да ли се запослени и ученици придржавају законом прописаних епидемиолошких мера.

Кићовић је након обиласка школе изјавио да је задовољан оним што је видео.

„Јако сам задовољан. Јуче смо били у Грачаници, где сам посетио једну основну и три средње школе, а данас сам овде. Могу да кажем да су поменуте школе потпуно спремне за повратак ђака у клупе“, додао је Кићовић.

Начелница школске управе Министарства просвете Србије за Косово и Метохију, Јасмина Дедић, казала је да не постоји никакав проблем када је у питању повратак ђака у школске клупе.

„Деца су жељно чекала на долазак и надам се да ћемо се што пре вратити нормалном односно редовном похађању наставе, али то зависи од свих нас и колико будемо поштовали епидемиолошке мере заштите од корона вируса“, додала је Дедић.

Директор ОШ „Бранко Радичевић“, Иван Запорожац, казао је да се у тој установи спроводе све мере заштите од корона вируса.

„Апсолутно поштујемо све препоруке и стручна упутства Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и трудимо се да деци обезбедимо миран и безбедан кутак у овој школи. Деца су се лепо снашла, немају ниједан проблем нити примедбу на ове нове услове у којима радимо“, додао је Запорожац.

У ОШ „Бранко Радичевић“ видиљиви су банери са порукама деци и запосленима да носе заштитне маске и одржавају физичку дистанцу током боравка у тој установи.

ИЗВОР РАДИО КОНТАКТ ПЛУС

You may also like...