Косово: Из 117 кутија поново се броје гласови

Косовски Изборни панел за жалбе и представке саопштио у понедељак да су политичке странке и кандидати за посланике на Косову поднели укупно 66 жалби. Од тог броја 40 је одобрено, због чега је затражено поновно бројање гласова из 117 гласачких кутија.

Коалиција ДПК-Алијанса за будућност Косова-Иницијатива за Косово поднела је 23 жалбе, 19 коалиција ДСК-Алијанса Ново Косово , 11 Српска листа, док су остале достављене од стране других партија и кандидата, јавио је Клан Косова, пренео је КоС Сев.

„У року од 72 сата одлучено је о притужбама за изборе од 11. јуна. Изборном панелу за жалбе и представке кандидати за посланике поднели су 66 приговора, 40 је одобрено, 26 одбијено“, изјавио је председник Секретаријата Изборног панела за жалбе Муљ Деску.

„Број притужби због којих се водила истрага је – 24. Три тима су истраживала. Изборни панел је одобрио 18 основаних жалби, без истраге, због чега смо затражили поновно бројање и 117 кутија бројаће се поново,“ додао је он.

Председник Секретаријата Изборног панела за жалбе навео је и да је, због неправилности које су идентификоване, 14 председника бирачких места кажњено са пет година неучествовања у административном делу избора.

извор Б92

 

 

You may also like...