Литургија у храму Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице

Литургија у храму Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице

У храму Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице уз присуство неколицине верника и поштовање епидемиолошких мера, служена је Света архијерејска литургија, а након тога обављено је паљење бадњака.

Православни верници присуствовали су служењу литургије и паљењу Бадњака у јужном делу Косовске Митровице.

У храму који је оскрнављен у мартовском погрому осећања верника када га посете увек су помешана.

“Из године у годину све је већи број верног народа који долази и тиме шаље јасну поруку да је КиМ наша колевка, наш дом, али и гроб, и да немамо намеру да напуштамо своје вековно огњиште”, њихове су речи.

Свету литургијску службу обавио је парох Ненад Стојановић. Он и његова породица једини су преостали Срби у овом делу града.

Парох Стојановић је пожелео верницима да у миру и благостању проведу предстојеће празнике. “Сви ми хришћани и носимо крст око врата дрвени јер је Христос и дрветом почео да се огрева, а касније на дрвету страдао и ово дрво нека нам буде свима као помоћник у овом животу, нека греје наша срца, нека греје нашу душу, нашу породицу, наш дом и нека нам Бог буде на помоћ свима, да нас чува и да нам помогне увек кад нам треба. Срећан данашњи празник, срећно Бадње јутро на много година да сте живи и здрави”.

У храму Светог Саве на Божић литургија ће се служити у 6 сати ујутру. Другог и трећег дана празника литургија ће почињати од 8 сати, казао је парох Ненад Стојановић.

Извор: ТВ Мост

You may also like...